DVD Recensie: ‘Brossé ~ A Destiny in Music - Jacques Servaes


Regisseur Jacques Servaes schenkt met zijn prachtige documentaire ‘Brossé - A Destiny in Music’ een blik achter de schermen van de leefwereld van dirigent en componist Dirk Brossé.

 

Dirk Brossé, geboren in Gent en opgegroeid in Heusden, dirigeert wereldwijd de beste en beroemdste orkesten. Om die droom waar te kunnen maken heeft hij een prijs betaald, een zeer zware prijs. Hij heeft op een gegeven moment met alles gebroken. Het contact met familie, vrienden, kennissen en liefjes moest wijken voor dat ene doel: de beste worden in zijn vak.


Dirk Brossé leeft 100 % voor de muziek. Hij is dag en nacht bezig met repeteren, componeren en reizen. Dirk is een gedreven man en een perfectionist. Hij eist het uiterste van zowel zichzelf als van de anderen. En met resultaat, over heel de wereld wordt Brossé gerespecteerd als muzikant en dirigent.

Dirk Brossé heeft sinds 2010 de artistieke leiding van de Chamber Orchestra of Philadelphia in Amerika, hij componeerde de filmmuziek van Parade’s End voor de BBC en treedt overal ter wereld op als dirigent. Brossé dirigeerde de filmmuziek van Star Wars van de Amerikaanse componist John Williams tijdens de wereldtournee. Elke optreden was goed voor 25.000 toeschouwers.


‘Brossé - A Destiny in Music’ is een mooie documentaire over een man die enorm passioneel met muziek bezig is, die zowat alles bereikt heeft in zijn vak en toch eenvoudig is gebleven. Een man die als kind reeds gebeten werd door de muziekmicrobe en nog steeds met dezelfde inzet en gedrevenheid werkt.

‘Brossé - A Destiny in Music’ is een film die boeit en ons een blik gunt in het leven van deze Vlaming, een blik in zijn innerlijke wereld. In een wereld van glitter en glamour weet hij zich wanneer het nodig is, af te schermen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Jacques Servaes

 

EAN: 5425019007928

Taal: Engels en Nederlands met Nederlandse, Engelse en Franse ondertitels

Speelduur: 77 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Brossé - A Destiny in Music’ wordt door Lumière uitgebracht op DVD