DVD recensie:  3 cœurs - Benoît Jacquot


Het zit de Parijse belastinginspecteur Marc Beaulieu (Benoît Poelvoorde) niet mee. Hij heeft de laatste trein naar Parijs gemist en moet genoodzaakt de nacht doorbrengen in een klein provinciestadje. Marc ontmoet er toevallig Sylvie (Charlotte Gainsbourg) en de twee kunnen het goed met elkaar vinden. Ze praten de hele nacht, zonder echt over zichzelf te praten.


‘s Anderdaags neemt Marc afscheid van Sylvie en ze spreken af om elkaar de volgende week vrijdag terug te zien in Parijs. Sylvie reist vol verwachtingen naar de Franse hoofdstad, maar Marc komt te laat op de afspraak. Sylvie is reeds vertrokken wanneer hij op de plaats van afspraak toekomt. Teleurgesteld vertrekt ze terug naar huis en neemt de beslissing om naar de Verenigde Staten te trekken.

Het toeval wil dat Marc enkele dagen later Sophie (Chiara Mastroianni) tegen het lijf loopt. Sophie is de zus van Sylvie, iets wat Marc niet weet.


Sophie en Marc worden verliefd en Marc verhuist zelfs van Parijs naar de provinciestad. Groot is de verbazing van Marc wanneer hij te weten komt dat Sylvie de zus van Sophie is.

Marc en Sophie trouwen en Sylvie komt terug naar Frankrijk voor het huwelijk. 


Hoe zullen Marc en Sylvie reageren op elkaars weerzien, hebben ze nog steeds gevoelens voor elkaar en gaan ze tegen hun familie de waarheid vertellen?


‘3 cœurs’ is een Franse film van regisseur Benoît Jacquot. De film werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie op het 71ste Filmfestival van Venetië en was te zien op het Internationaal Filmfestival van Toronto.

‘3 cœurs’ is een romantisch drama over een driehoeksverhouding tussen een man en twee zussen. Wat er in het begin van de film voor Marc Beaulieu uitzag als een romantisch sprookje, verandert al snel in een aangrijpend drama vol toevalligheden, impulsieve beslissingen en een verborgen liefde die hem steeds blijft achtervolgen.


Naast Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg en Chiara Mastroianni maken ook o.a. Catherine Deneuve, als de moeder van de zussen, André Marcon,  Patrick Mille, Xavier Brière enThomas Doret deel uit van de cast.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Benoît Jacquot

Acteurs: Charlotte Gainsbourg, Benoît Poelvoorde, André Marcon, Patrick Mille, Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve

 


EAN: 5414939915819

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 106 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden


‘3 cœurs’' is uitgebracht op dvd door Twin Pics.