DVD in de kijker: Midnight Sun - Måns Mårlind & Björn Stein


De Frans-Zweedse thrillerserie ‘Midnight Sun’ is de nieuwste titel binnen het Lumière Crime Series label. Deze reeks is opnieuw  een spannende Scandinavische serie, zoals we dat bij Lumière gewoon zijn.

De regisseurs zijn Måns Mårlind en Björn Stein, die tevens de makers van de successerie The Bridge zijn.

 

‘Midnight Sun’ is een mix van een misdaadverhaal, een psychologische thriller en een ecologisch drama met in de hoofdrollen Leïla Bekhti (Un prophète),Gustaf Hammarsten (Brüno) en Peter Stormare (Fargo, Prison Break).

Dat ‘Midnight Sun’ is een uitstekende reeks is bewijzen de kijkcijfers: de serie brak kijkcijferrecords in Frankrijk en stootte in Zweden zelfs ‘The Bridge’ van de troon. De reeks bestaat uit 8 afleveringen van elk 60 minuten en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Het verhaal

In het mijnstadje Kiruna, in het noorden van Zweden, wordt een man vastgebonden op een schroef van een helikopter en wordt zo op brutale wijze vermoord.

Onderzoeksrechter Rutger Burlin (Peter Stormare) onderzoekt samen met de  plaatselijke adjunct Anders Harnesk (Gustaf Hammarsten) de zaak. Het slachtoffer blijkt de Fransman Pierre Carnot te zijn en daarom wordt de Franse politie ingeschakeld.

Het is de Franse politieagente Kahina Zadi (Leïla Bekhti) die naar Zweden wordt gestuurd om Harnesk en Burlin te helpen bij het onderzoek. Ze moet er samenwerken met de flegmatische openbare aanklager Anders Harnesk (Gustaf Hammarsten).

 

Al snel volgen er nog meer slachtoffers en de speurders worden geconfronteerd met een duister geheim waarbij heel wat mensen in de gesloten gemeenschap van het mijnstadje betrokken blijken te zijn.

 

Het wordt een zeer moeilijke opdracht voor Anders en Kahina om de dader(s) te pakken te krijgen en beide  zitten tevens in de knoop met hun eigen problemen, hun identiteit en hun verleden…

Regie & scenario: Mårlind & Stein

origineel idee: Henrik Jansson-Schweizer & Patrick Nebout,

producent: Jan Marnell,

productiemaatschappijen: Nice Drama & Atlantique Productions.

 

Technische specificaties 3-DVD box: Frankrijk/Zweden, 2016 | Duur: 8 x 60 min. | Taal: Zweeds/Frans | Ondertiteling: Nederlands | Formaat: 16/9 | Audio: Dolby Digital 5.1.

 

Technische specificaties 2-blu-ray box: Frankrijk/Zweden, 2016 | Duur: 8 x 60 min. | Taal: Zweeds/Frans | Ondertiteling: Nederlands | Formaat: 16/9 - 1080/50i | Audio: dts-HD Master Audio 5.1.

 

'Midnight Sun' wordt uitgebracht door Lumière en de serie is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.