DVD in de kijker: La Trêve -Seizoen 1


Bij Twin Pics is het eerste seizoen van de Belgische misdaadreeks ‘La Trêve’ op dvd verschenen.  ‘La Trêve’ is een Waalse serie die ook in Vlaanderen op heel wat lof mag rekenen. In deze tiendelige reeks van regisseur Matthieu Donck spelen er met Sam Louwyck en Tom Audenaert twee Vlamingen mee.

 

Het verhaal begint in maart 2014. In het dorpje Heiderfeld in de Belgische Ardennen wordt het lichaam van Driss Assani (Jérémy Zagba), voetballer bij de plaatselijke ploeg, in de Semois gevonden.

 

 Inspecteur Yoann Peeters (Yoann Blanc) keert na het overlijden van zijn vrouw van Brussel terug naar Heiderfeld. Samen met zijn 17-jarige dochter Camille (Sophie Breyer) is hij juist aankomen in zijn geboorteplaats wanneer Sebastian Drummer (Guillaume Kerbusch), een jonge inspecteur van de lokale politie, voor de deur staat. De  politie heeft de hulp nodig van Peeters.

Inspecteur Peeters wordt aangesteld om het onderzoek naar de doodsoorzaak van Driss te leiden, samen met de jonge, onervaren Drummer. De lokale politie vermoedt dat het om zelfmoord gaat, maar Yoann denkt dat er meer aan de hand is.

 

Peeters bijt zich vast in de zaak en stoot daarbij op dorpsgeheimen die het daglicht niet mogen zien. Hij krijgt al snel de politiecommissaris, de burgemeester en de hele gemeenschap tegen zich…

‘La Trêve’ is een uitstekende Belgische misdaadreeks. De reeks was een succes in Frankrijk en Wallonië, ook in Vlaanderen scoorde  ‘La Trêve’ hoge ogen op Canvas. Wie de reeks niet of opnieuw wil zien is er de dvd-box met het volledige eerste seizoen verkrijgbaar.

 

‘La Trêve’ is een zeer goede reeks met spannende verhaallijnen vol verrassende wendingen, sterke acteerprestaties en gefilmd op prachtige locaties, wat maakt dat het een absolute een aanrader is!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083117173

Regisseur: Matthieu Donck

Acteurs:  Yoann Blanc, Jean-Henri Compère, Anne Coesens

 

Duur: 520 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 1:78.1

Audio: Dolby Digital 2.0

Extra’s: Making of

 

‘La Trêve’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op DVD