DVD in de kijker: L’Odyssée - Jerome Sallé


‘L’Odyssée’ is een biografische film over Jacques-Yves Cousteau, de bekende Franse avonturier, filmmaker en bioloog, die in 1997 overleed.

 

Het verhaal begint in 1948, wanneer Jacques-Yves leeft met zijn vrouw en hun twee zonen in het paradijs, in een mooi huis dat uitkijkt over de Middellandse Zee.

 

Maar Cousteau droomt van het grote avontuur. Dankzij zijn uitvinding, een ontspanner waarmee je onder water kunt ademen, heeft hij een heel nieuwe wereld ontdekt. Die wereld moet en zal hij bestuderen.

 

Hij komt echter in conflict met zijn zoon Philippe, die zijn vader probeert duidelijk te maken dat de zee steeds meer en meer vervuild raakt. Philippe wil de wereldzeeën beschermen en de belangen van vader en zoon gaan steeds meer tegen elkaar in…

‘L’Odyssée’ is een uitstekende film, gedraaid op prachtige locaties met een uitstekende Lambert Wilson in de rol van Jacques-Yves Cousteau. Regisseur Jerome Sallé brengt met zijn film het probleem van de milieuproblematiek in beeld, en probleem dat nog steeds brandend actueel is.

 

‘L’Odyssée’ is een prachtig eerbetoon aan de Franse ontdekkingsreizer Jacques-Yves Cousteau. De film is uitgebracht door O’Brother en is verkrijgbaar op DVD.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8718836863370

Regisseur: Jerome Sallé

Acteurs: Lambert Wilson (Jacques Cousteau), Pierre Niney (Philippe Cousteau). Audrey Tautou (Simone Cousteau), Benjamin Lavernhe (Jean-Michel Cousteau), Laurent Lucas (Philippe Tailliez), Vincent Heneine (Albert Falco)

 

Duur: 118 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands , Frans

Beeldformaat: 16:9 - 2:35.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Making of - Trailers

 

‘ L’Odyssée’ is uitgebracht door O’Brother en is verkrijgbaar op DVD