De werken van GAIA, 30 jaar op de bres voor de dieren en hun rechten - Michel Vandenbosch


Time flies: al 30 jaar ijvert Michel Vandenbosch onvermoeibaar voor een diervriendelijkere wereld, 23 jaar daarvan als voorzitter van Gaia.

 

Dat levert een enorme schat aan (soms dramatische, soms plezante) verhalen op. Soms verwenst, maar meestal toegejuicht laten Vandenbosch en Gaia niemand onberoerd.

 

In dit boek blikt hij uitgebreid terug en ontleedt hij zijn strijd in 12 werken: over nertsen en wilde dieren, over het dumpen van katten en honden en het verwaarlozen van paarden, over ganzenlever en kippenbatterijen... Maar hij blikt ook vooruit, naar wat er nog allemaal gedaan moet worden voor de dieren.

 

Michel Vandenbosch:  
“Ik sta waarvoor ik sta en ik kan niet anders. … Dromen mag, zolang je maar de voeling met de realiteit niet verliest. Door de jaren heen ben ik geëvolueerd van een activistische profeet, een soort fluwelen morele kruisvaarder die oorspronkelijk de nadruk legde op de ethisch ideale praxis, naar een sociaal-politieke hervormer, gespecialiseerd in maatschappelijke veranderingsprocessen, bij wie hoopvol idealisme en realisme elkaar kruisen.”


ISBN: 9789089315588 - Softcover - 272 blz. - Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts