De Stilte - Bavo Dhooge


In het eerste deel van deze surrealistische roman besluit ex- schrijver en ex-stand-upcomedian Saul Bach op een dag om zich in stilte te hullen. Zoals men bij een wetenschappelijk experiment drie weken lang geen suiker gebruikt, zo kickt Bach af van overbodige woorden. Hij zoekt de verdere betekenis van zijn leven in de introspectieve en individuele stilte. Wat daaruit voortvloeit is de stem van de ex-schrijver die de Stilte als hoofdpersonage laat opdraven in de droom in zijn hoofd. Bach bedenkt een verhaal van een algemene stilte in een wereld waar iedereen en alles muisstil is.

 

In het tweede deel ontwaakt een man, Bruno D’Onofrio, op een dag uit een coma. Hij komt erachter dat hij na twintig jaar in stilzwijgen te hebben gelegen niet meer kan spreken. Maar dat is niet zo erg, want, zo blijkt, ook de rest van de wereld spreekt niet meer. Volledig vervreemd en hulpeloos zoekt Bruno naar een mogelijke verklaring, tot een jonge vrouw hem de hand reikt en bevrijdt. Zij maakt deel uit van een undergroundbeweging die in stilte wel spreekt. Geleidelijk aan komt Bruno achter de waarheid, waarom hij in coma is geraakt en waar de stilte ooit werd geboren…

 

Om de fans sneller te bedienen én om lezers die Bavo Dhooge nog niet kennen de kans geven om kennis te maken met zijn werk, is het e-book van De stilte 2 weken eerder beschikbaar dan de paperbackversie. En dit bovendien voor de tijdelijke stuntprijs van € 4,99!*

 

Bavo Dhooge (1973) is de meest gelauwerde Vlaamse misdaadauteur. Hij won de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, de Diamanten Kogel voor de beste Nederlandstalige thriller (waarvoor hij ook drie keer genomineerd was), de Hercule Poirotprijs 2013 en een nominatie voor de Gouden Strop. Zijn laatste thriller Scam Alarm staat op de longlist van de Gouden Strop 2016.

 

Ook kreeg hij als enige Nederlandstalige auteur drie jaar op rij vijf sterren in de prestigieuze VN-thrillergids. Zijn werk verscheen in het wereldberoemde Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine en werd vergeleken met Tarantino, The Sopranos, de Coen Brothers en Elmore Leonard.

 

Het werk van Bavo Dhooge wordt nu ook in het Engels vertaald. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut Styx bij de prestigieuze uitgeverij Simon & Schuster. Televisie-producent Eyeworks, vandaag bekend als Warner Bros. International Television Production Nederland, heeft de rechten gekocht van de Styx-trilogie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

De stilte is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089244680. Prijs € 12,99.

Ook verkrijgbaar als e-book. ISBN 9789089244697. Prijs € 13,99.

 

* Vanaf 27 april 2016 t.e.m. 11 mei 2016 kost het e-book van De stilte € 4,99 in plaats van € 13,99.