De Rode Ridder - Album 251, De gevangene


In mei lanceerde Standaard Uitgeverij album 250 van De Rode Ridder, De uitverkorene, in een nieuwe stijl, met een nieuwe scenarist en een nieuwe tekenaar. Het bleek een geslaagde zet, want De uitverkorene verkocht bijna 30.000 strips en wordt momenteel herdrukt.

 

Voor het eerst sinds lange tijd slaagt de reeks De Rode Ridder erin om binnen te komen op de eerste plaats van de top 10 (Vlaanderen en Brussel) en dan een mooie plaats binnen de boekentop 100 te behouden. Alle pers was unaniem; De Rode Ridder werd volwassener, moderner en dynamischer in beeld gebracht. In combinatie met een donkere en scherpe verhaallijn vormt dit de nieuwe succesformule voor De Rode Ridder.

De Gevangene

 

Allis wordt gevangengenomen door Malfrat de Wrange. De roverhoofdman gebruikt haar om de Rode Ridder onder de duim te houden. Bij zijn plundertochten kan Malfrat een ridder van de Ronde Tafel immers goed gebruiken als vrijgeleide voor zijn verschrikkelijke daden. Het valt Johan zwaar om niet op te komen voor de mishandelde dorpelingen, maar hij kan niets ondernemen omdat hij anders Allis’ leven in gevaar zou kunnen brengen.

 

Tot het hem op een dag toch te veel wordt en hij alles op alles zet om de wrede schurken uit te schakelen. Malfrat en de Rode Ridder voeren een verbeten strijd om Allis maar als hij op het punt staat haar te helpen ontsnappen is haar torenkamer leeg… Heeft Johan gefaald?

 

De gevangene Exclusieve preview poster

 

Exclusief bij dit nieuwe album zit een gratis preview poster in A2-formaat. De tekenaar maakte een prachtige tekening met nieuwe elementen die een blik op de toekomst werpen. En op specifieke vraag lichtte de scenarist een tipje van de sluier op over de toekomst van de Rode Ridder; welke gevaren zal Johan moeten trotseren; welke duistere krachten zullen zich moeien; is Camelot werkelijk zijn eindbestemming; is Allis wel de uitverkorene,… ?

 

Deze verrassende elementen zullen de fans in de ban houden van deze nieuwe verhalenreeks van De Rode Ridder.

 

Album 251, De gevangene, ligt vanaf 7/9 in de winkels.

Technische informatie:  Isbn 9789002257544 - Prijs €5.99 - 32 pagina’s - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij