Dagen zonder Vlees, het kookboek - Alexia Leysen


In 2011 riep Alexia Leysen voor het eerst op om samen vegetarisch te vasten, om zo de klimaatproblematiek onder de aandacht te brengen.

 

Met succes: ‘Dagen zonder vlees’ groeide in enkele jaren tijd uit tot een burgerinitiatief dat in 2015 steunde op het enthousiasme en de hulp van maar liefst 55.000 mensen.

 

Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten, om zoveel mogelijk te besparen op onze ecologische voetafdruk. Een gezamenlijke uitdaging om nieuwe smaken en vooral duurzamere voedingsgewoontes te ontdekken.

 

In het kookboek van ‘Dagen zonder vlees’ tonen bekende Vlaamse koks op een ongedwongen en sympathieke manier dat duurzame voeding ook lekker, gezond, goedkoop en gemakkelijk kan zijn. De opgelegde beperking (geen vlees of vis) leidt tot creativiteit die ze loslaten op de groenten van het seizoen. Dat het aanstekelijk werkt, bewijzen ze in het boek, met hun favoriete vegetarische recepten en inspirerende tips om duurzamer te koken en te eten. Met Jeroen Meus, Jeroen De Pauw, Peter Goossens, Michaël Vrijmoed, Wim Ballieu, Dorien Knockaert en vele anderen.

 

Hardcover - Aantal pagina's: 208 - Prijs: 24,95 euro - ISBN: 9789089316035 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts