'Dagboek van een gerechtspsychiater' over de crimineel in elk van ons


Donderdag 29 maart werd in Antwerpen het boek 'Dagboek van een gerechtspsychiater' van Chris Dillen, Walter Damen en Jan Willem Geerinck voorgesteld.

Nadat Lut Raymaekers van Uitgeverij Van Halewyck het welkomswoord verzorgde, leidde Annick Ruyts het boek in. Ze ging in gesprek met de drie heren over het gloednieuwe boek. Een boek waarin op zoek wordt gegaan naar de waarheid achter het menselijk brein en het menselijke in elk monster.

Prof Dr. Chris Dillen, gerechtspsychiater aan de Vrije Universiteir Brussel, licht in het boek toe hoe mensen tot gruweldaden kunnen komen. Van immature meeloper over borderliner tot psychopaat. Een mens is door zijn genetische voorbestemming en invloeden die hij onderweg ondergaat, tot veel in staat.

Strafpleiter Walter Daemen vertolkt de juridische kant van de feiten. Hij staat stil bij het proces, de hechtenis en eventuele vrijlating van de daders. Wat is de impact van de straf op de daders, de moordenaars die hun weg proberen te vinden in jarenlange opsluiting en die niet ontmenselijkt willen worden?

Auteur Jan Willem Geerinck, die samen met Annick Ruys het boek 'Te Gek' schreef, is licentiaat vertaler en leraar Nederlands.

Het boek geeft ook antwoorden op vragen zoals:
Waarom gaan mensen van wie men dat het minst verwacht, plots door het lint?
Wanneer is een mens gek? Of zijn we allen een beetje gestoord?
Is de beschuldigde ontoerekeningsvatbaar of niet?
Hoe groot is de kans dat hij vervalt?
Wat is de impact van de straf?

'Dagboek van een gerechtspsychiater' geeft de lezer een unieke kans om mee te wandelen in de praktijk van een forensisch psychiater.

ISBN: 9789461310910 - Paperback - 248 blz. - Prijs: € 18,50 - Uitgeverij: Van Halewyck
Klik hier voor meer info

Bekijk hier alle foto's