Boekrecensie: Waar is ze? - Alex Marwood


Alex Marwood is een Britse journaliste en woont in Londen. Haar twee eerdere thrillers ‘The Wicked Girls’ en ‘The killer next door’ werden met diverse prijzen bekroond. Ook zijn van beide boeken de filmrechten verkocht. Haar derde thriller ‘The Darkest Secret’ werd vertaald naar het Nederlands en is uitgegeven door uitgeverij Boekerij onder de titel ‘Waar is ze?’.

 

Het verhaal

Sean Jackson is projectontwikkelaar. Hij is rijk en machtig, Sean heeft zijn rijkdom vergaard met het kopen, renoveren en terug verkopen van huizen. Zijn vriendenkring bestaat uit invloedrijke, bekende en welvarende personen.

 

Zijn leven is een succes, maar op relationeel vlak is het wat anders. Zijn eerste huwelijk met Heather, waaruit Camilla (Milla) en India geboren zijn, is op de klippen gelopen. Nu is hij getrouwd met Claire. Samen hebben ze een tweeling van drie jaar : Coco en Ruby.

Met zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk heeft hij geen goede vader-dochterrelatie. En met hun stiefmoeder Claire kunnen ze evenmin opschieten.

 

Dit jaar wordt Sean 50 jaar. Terwijl hij zijn leven overdenkt, komt hij tot het besef dat hij ook in zijn tweede huwelijk ongelukkig is. Om zijn vijftigste verjaardag te vieren nodigt hij al zijn vrienden en hun kinderen uit voor een weekend aan zee in een net gerenoveerd vakantiehuis in Bournemouth, gelegen aan de goudkust van het schiereiland Sandbanks.

 

De voorbereidingen zijn al weken aan de gang. Zijn vijftigste verjaardag wordt een decadent feest met vooral veel drank en drugs. Tot groot ongenoegen van Sean en Claire komen plots zijn dochters Milla en India opdagen. Omdat Claire net het kindermeisje ontslagen heeft, komen ze goed van pas om te babysitten. Camilla en India laten zich niet gebruiken en vertrekken de dag na aankomst terug naar huis.

 

Wat een spetterend feestweekend moest worden draait uit op een drama wanneer de driejarige Coco uit het huis is verdwenen. Niemand van de aanwezigen heeft iets gemerkt en van Coco is nooit meer een spoor gevonden.

 

Twaalf jaar later krijgt Milla een telefoontje van haar moeder dat haar vader Sean, die ondertussen al voor de vierde keer getrouwd is, overleden is en vraagt haar om hem te gaan identificeren.

Ook Claire laat van zich horen, ze vraagt Milla of ze Ruby wil meenemen naar het herdenkingsweekend van hun vader. Het is jaren geleden dat Milla nog contact had met haar vader, maar ze besluit toch om met Ruby naar de begrafenis te gaan.

 

Bij aankomst in het huis van hun vader worden ze niet hartelijk ontvangen. Ook het gezelschap van toen is aanwezig. De vriendenkring van haar vader waren niet de beste vrienden van Milla en in het huis is de spanning voelbaar.

 

Tijdens dit weekend doet Milla een ontdekking waaruit blijkt dat iedereen meer weet over de verdwijning van Coco. Wat heeft er zich toen afgespeeld? En waarom moet het geheim ten koste van alles verborgen blijven? Maar vooral : wie spreekt de waarheid?

 

Het verhaal begint met een e-mail die Maria, de peettante van Coco, rondstuurt om haar peetdochter terug te vinden. Dan volgen er een reeks getuigenverklaringen van de personen die op het moment van de verdwijning aanwezig waren in het huis en volgt er een kennismaking met de personages.

 

Voor mij was de kennismaking met de personages in het begin een beetje moeilijk om iedereen uit elkaar te houden. Maar de informatie die Marwood meegeeft is wel noodzakelijk voor het verhaal. Voor sommige lezers zal dit misschien het moment zijn om het boek niet verder te lezen, maar het loont echt meer dan de moeite om hier eventjes door te bijten en verder te lezen want dan pas komt het verhaal echt goed op gang en laat het je niet meer los.

 

Alex Marwood heeft voor dit boek gekozen voor twee verhaallijnen, een verhaal dat zich afspeelt in 2004 en een verhaal van wat er in het heden gebeurt. De verhaallijnen wisselen voortdurend af. Beetje bij beetje wordt de informatie vrijgegeven en naar het einde toe krijg je een volledig beeld van wat er gebeurd is.

 

Het verhaal is vlot en filmisch geschreven, als lezer word je mee in het verhaal getrokken en voel je de onderhuidse spanning die er heerst. Deze psychologische thriller moet je zeker gelezen hebben. Wil je weten wat er echt gebeurd is? Lees dit boeiend verhaal en ontdek zelf de gruwelijke waarheid.

Wedden dat het verhaal nog lang blijft nazinderen in je hoofd..

 

ISBN: 9789022579206 - Paperback - 400 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Boekerij