Boekrecensie: Rik en de Herfst - Liesbet Slegers


‘Rik en de Herfst’ is het nieuwste boek van Liesbet Slegers. Dit boek is naast een voorlees- en prentenboek ook een zoekboek waarin de kleuters op zoek kunnen gaan naar o.a. dieren, kabouters, fruit en paraplu’s.

 

Het is herfst en Rik gaat samen met zijn mama en papa naar het bos. De blaadjes vallen van de bomen en Rik verzamelt kastanjes en herfstblaadjes om ‘s anderendaags mee naar school te nemen. In de klas bij de juf beleeft Rik en zijn vriendjes dolle pret...

 

Het is bijna Halloween en papa heeft cake en spokenkoekjes gebakken. Mama maakt heerlijke pompoensoep en de pompoen wordt versiert. Dan is het tijd voor het Haloweenfeest. Iedereen is verkleed en het wordt een reuze feest voor Rik, Roos, Mona en Wies!

 

‘Rik en de Herfst’ is een prachtig en kleurrijk boek van Liesbet Slegers, die ook zorgde voor de mooie illustraties.

Het boek bestaat uit 11 grote tekeningen met een tekstje bij. Onderaan vinden mama of papa steeds de vraagjes terug die hun kleine spruit moet proberen op te lossen.

 

Waar zit de poes Sam? Welke kleur hebben de ovenwanten? Waar vind je de kabouter? Waar is de boekentas van Rik? zijn enkele vraagjes uit het zoekboek. ‘Rik en de Herfst’ is een uitstekend boek voor peuters vanaf 2 jaar.

 

Ook in dezelfde reeks verkrijgbaar:

  • Rik op stap
  • Rik op school
  • Rik en de voertuigen

Liesbet Slegers (1975) maakte na haar studies Toegepaste Grafiek en illustratie aan Sint-Lucas Antwerpen van haar passie een beroep: boeken maken voor kinderen.


Ze schrijft en illustreert naast kinderboeken ook in kinderkranten en -tijdschriften. Opvallend aan haar stijl is de eenvoud, soberheid, herkenbaarheid en het gebruik van felle, vrolijke kleuren. Haar peuter- en kleuterboeken zijn steeds opgebouwd rond herkenbare situaties.


De boeken van Liesbet worden over de hele wereld gelezen, van België tot in het verre China. En dat verdienen ze ook!


'Rik en de herfst' - ISBN: 9789002258893 - Prijs: € 10,99 - Hardcover - Uitgeverij: Manteau