Boekrecensie: Onafscheidelijk - Zidrou en Benoît Springer


Na ‘Een Mooie Reis’ is er nu met ‘Onafscheidelijk’ opnieuw een album verschenen van het duo Zidrou en Benoît Springer. Ook in dit album schuwt Zidrou de moeilijke thema’s niet, deze keer gaat het over incest.

 

Martin en Virginie zijn verliefd op elkaar, niets ongewoons ware het niet dat ze broer en zus zijn…

Hoewel Virginie getrouwd is en twee kinderen heeft, heeft ze al jaren in het geheim een fysieke relatie met haar broer. Ze spreken regelmatig af, zonder dat hun familie iets vermoedt. Hoewel Virginie vindt dat er een eind moet komen aan hun relatie, kan ze niet weerstaan aan de gevoelens van haar broer.

 

Martin komt regelmatig over de vloer bij zijn zus, hij is de peter van Bas, de zoon van Virginie. En dan is er nog het ouderlijk huis. Na de dood van hun vader wil Virginie het huis verkopen, terwijl Martin het huis wil houden. Hij houdt er te veel herinneringen aan over…

 

‘Onafscheidelijk’ is opnieuw een voltreffer van Zidrou en Benoît Springer. Opnieuw een strip met een delicaat en emotioneel onderwerp, zeg maar een typisch Zidrou verhaal, die houdt van moeilijke onderwerpen.

 

De tekeningen van Benoît Springer zijn mooi en sluiten perfect aan op het verhaal. Ook het seksueel contact tussen Virginie en Martin heeft hij zedig en niet vulgair getekend. De inkleuringen zijn van de hand van Séverine Lambour., die daarmee voor extra sfeer zorgt in het verhaal.

 

‘Onafscheidelijk’ is een must read voor de fans van Zidrou!

 

ISBN: 9789462104228 - Hardcover - 64 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Blloan