Boekrecensie: Magritte - Een surrealistische kroniek - Zabus & Campi


‘Magritte - Een surrealistische kroniek’ is een speelse en humoristische kennismaking met de wondere wereld van René Magritte, de Belgische surrealistische kunstschilder die leefde van 1898 tot 1976.

 

Het verhaal begint wanneer Charles Singulier op een markt een bolhoed koopt. Niets bijzonders op het eerste gezicht, maar wanneer Charles thuiskomt, kan hij de bolhoed niet afzetten. De hoed blijkt van René Magritte te zijn en door hem te dragen is Charles in de wondere wereld van kunstschilder binnengestapt.

 

Er is iets vreemd aan de hand, ook het raam openzetten lukt niet, het glas breekt in scherven. Groot is de verbazing wanneer hij meestercrimineel Fantomas ziet op zijn televisiescherm. Charles krijgt een opdracht van Fantomas en het leven van de arme Singulier verandert in een surrealistisch verhaal….

 

‘Magritte - Een surrealistische kroniek’ is een bijzonder boek over een bijzonder kunstenaar. Het verhaal is geschreven door Vincent Zabus en de wondermooie tekeningen zijn van de hand van Thomas Campi. Het boek is een aangename kennismaking met deze grote Belgische kunstenaar. Een aanrader!

ISBN 9789055819355 - Hardcover - 64 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Le Lombard