Boekrecensie: Lucky Luke 7 - Het Beloofde Land - Jul & Achdé


In de reeks De avonturen van Lucky Luke naar Morris  is het zevende album ‘Het Beloofde Land’ verschenen.

 

Jack ’t Haasje, die eigenlijk Jacob Stern heet, heeft de hulp nodig van zijn vriend Lucky Luke. Jack is een cowboy en de grootste pechvogel van het Wilde Westen. Als er iets fout kan gaan, loopt het ook fout bij Jack.

 

De ouders van Jack zijn Joden en willen vanuit Europa emigreren naar de Verenigde Staten. Jack durfde niet zeggen dat hij maar een simpele cowboy is en hij heeft zijn familie wijsgemaakt dat hij advocaat is in New York.

 

Daarom vraagt hij aan Lucky Luke of hij zijn ouders wil begeleiden naar Chelm City in Montana. Lucky Luke heeft al zoveel meegemaakt dat het begeleiden van de familie Stern naar Chelm City een gemakkelijk klusje zal worden voor hem.

 

In Saint Louis wacht de Lonsome cowboy de familie op. Het zijn de ouders Moisje en Rachel Stern en de kleinkinderen Hannah en Yankel die met al hun bezittingen aankomen. Wat er uit zag als een simpele reis, wordt voor Lucky Luke en het gezelschap een waar avontuur vol hindernissen, bandieten en andere pokerspelers. Ook moet Luke zich aanpassen aan de vele Joodse gebruiken, wat niet altijd gemakkelijk is voor hem...

 

‘Het Beloofde Land’ is een spannend maar ook grappig stripverhaal rond de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. Verschillende Joodse gebruiken en Jiddische woorden passeren de revue in dit verhaal, zodat we je Joodse cultuur wat beter leren kennen.

 

‘Het Beloofde Land’ is een vlot lezend stripverhaal van Jul met tekeningen van Achdé. Een album vol humor en knotsgekke avonturen met Lucky Luke en de familie Stern in de hoofdrollen.

 

Het Beloofde Land - Jul & Achdé / Lucky Comics / Softcover / 48P /€ 6.95/ ISBN: 9782884713832