Boekrecensie: Kat en Mus redden Kip - Katrien Vandewoude & Xavier Truant


Het is winter, overal ligt er sneeuw en Kat loopt buiten. Kat komt zijn vriend Mus tegen, samen ontdekken ze hoe de winter alles verandert. Alles is bedekt met een laagje sneeuw: het hek, het gras, de hoop mest,...


Kat en Mus hebben het fijn buiten, alles is rustig en stil tot ze een geluid horen en er uit de hoop mest een kop verschijnt. Het is Kip, ze is in paniek en heeft zich verstopt.


Kat wil dat Kip weggaat, maar die wil niet. Ze is thuis ontsnapt omdat haar baas haar in de soep wil doen. Kip zit in nood, maar kan ze op de hulp van Kat en Mus rekenen?


‘Kat en Mus redden Kip’ is het derde boek in de reeks van Katrien Vandewoude met illustraties van Xavier Truant . Het is een leuk boek over vriendschap en bange helden, geschikt voor de eerste lezertjes. Ontdek welke avonturen Kat en Kip opnieuw beleven in diit spannend AVI-boek.


Katrien Vandewoude studeerde Geschiedenis in Gent. Toen ze bijna veertig was, maakte ze een kinderdroom waar door te beginnen schrijven. Haar eerste Vlaamse Filmpje is bekroond met de John Flandersprijs. Ondertussen schreef ze bijna 30 boeken. Hier mag je niet spelen is bekroond door de Kinderen Jeugdjury.


Xavier Truant zat als kind altijd en overal te tekenen. Hij studeerde Illustratie aan de KASK in Gent en debuteerde in augustus 2013 met het eerste deel in de reeks ‘De wereld van Kat en Mus’. Daarnaast maakt hij illustraties in opdracht, bv. voor De Morgen en het filmtijdschrift Vertigo.


ISBN: 9789462910607 - Hardcover - 96 blz. - Prijs: € 14,95 - AVI-leesniveau: AVI 2, AVI-E3 - Uitgeverij: De Eenhoorn