Boekrecensie: Jommeke 284 - De Redding van Doris Dada


Bij Ballon Comics is er het 284ste album van Jommeke ‘De Redding van Doris Dada’ verschenen.

 

Het verhaal

Flip heeft toen hij nog in Afrika verbleef, lang voordat hij bij Jommeke terecht kwam, wereldreiziger Rob Globetrotter en Doris, een zeer zeldzame dadavogel, toevallig leren kennen.

Flip was een zeer goede vriend van Doris en dadavogel kon dankzij zijn vriend de papegaai praten. Na al die jaren wil Flip graag Rob en Doris nog eens ontmoeten.

 

Het toeval wil dat Rob en Doris op weg zijn naar Zonnedorp. Ze varen als verstekelingen mee met ‘De Plank’, de boot van Jan Haring en komen uiteindelijk aan bij Jommeke en Flip. Het is een ontroerend weerzien tussen Flip en Doris, maar Rob heeft ook slecht nieuws: ze worden al enkele maanden achtervolgd door een trofeejager, die Doris aan zijn verzameling bedreigde dieren wil toevoegen.

 

Het wordt voor Jommeke en zijn vrienden een moeilijke opdracht om deze trofeejager uit te schakelen. Ze krijgen daarbij de hulp van de ouders van de Miekes, de graaf en de gravin van Stiepelteen, professor Gobelijn, boer Snor en een varkentje dat e-mails kan versturen….

 

‘De Redding van Doris Dada’ bevat net zoals de voorgaande albums een spannend verhaal, voorzien van de nodige humor. Generaties lang weet de jongen met het strooien dakje zijn lezers te boeien met knotsgekke verhalen en avonturen. Gelukkig voor de fans valt er véél te beleven in Zonnedorp en mogen we nog jaren lang avonturen van Jommeke, Flip, Filiberke en de anderen verwachten!

 

Softcover / 48P / Prijs:  € 5.95 / ISBN 9789462104792 / Uitgeverij: Ballon Comics