Boekrecensie: Het Testament van William S. - Yves Sente en André Juillard


Augustus 1958. Tijdens een diner in het Palazzo da Spiri, het Venetiaans paleis van markies Stefano Da Spiri, ontdekken de gastheer en gasten heel toevallig een verborgen ruimte met daarin het testament van Guillermo Da Spiri, de markies van Venetië. Het testament is opgemaakt in 1632 en zovele jaren later wordt het nu pas ontdekt.

 

In het testament leest Stefano Da Spiri dat er een onbekend werk van William Shakespeare is dat ze moeten vinden door drie raadsels op te lossen. Markies Da Spiri roept de hulp in van enkele specialisten, waaronder  professor Philip Mortimer en kapitein Francis Blake. De speurders  starten een onderzoek naar de ware identiteit van de meest bekende Britse toneelschrijver aller tijden.

 

Tijdens een hectische race door Italië en Engeland staan Mortimer en Elisabeth, de dochter van Sarah Summertown, voor uiterst complexe vraagstukken. Intussen voert Francis Blake een onderzoek naar een georganiseerde bende in Hyde Park. Wat volgt is een strijd tegen de klok en een reeks straffe onthullingen...

 

‘Het Testament van William S.’ is het vierentwintigste album uit de reeks Blake en Mortimer, en het zevende dat door scenarist Yves Sente en tekenaar André Juillard geschreven werd.  Ook dit avontuur met Blake en Mortimer is een zeer goed stripalbum en bevat een verhaal vol met spanning en avontuur.

 

‘Het Testament van William S.’ is een topverhaal dat zeker de moeite waard is om te lezen!

 

ISBN:  9789067370851 - Paperback - 64 blz. - Prijs: € 9,95 - Uitgeverij: Blake en Mortimer