Boekrecensie: Het Rijk - deel 1: Het Seizoen Der Demonen


Bij uitgeverij Le Lombard is er met ‘Het Rijk’ een nieuwe actiereeks verschenen. Vanaf 1 februari ligt met ‘Het seizoen der demonen’ het eerste deel van deze prestigieuze reeks in de winkel.

 

‘Het Rijk’ speelt zich af in de toekomst, wanneer de dieren de macht hebben gegrepen en van de mensheid geen sprake meer is op onze aardbol. De dieren zijn slimmer geworden en van de mensen is er enkel het geloof gebleven.

 

De wereld is veranderd in een ruïne van steden met overblijfselen van gebouwen. Diverse clans proberen in de tempel van de Cathardische monnik-krijgers binnen te geraken ,ze hebben daarvoor slaven bij die als offer moeten dienen. In de tempel proberen ze het seizoen van de demonen te overleven.

 

Ook de clan van Arbatachs is onderweg naar de tempel wanneer ze aangevallen worden door rovers. Tot hun grote verbazing krijgen ze hulp van de tijger Isaac, het  luipaardwijfje Octavia en de bok Pantacrius. Het zijn huurlingen die strijden op leven en dood, wat de rovers zelf aan den lijve ondervinden.

 

De drie sluiten zich aan bij de groep en hopen zo bij de tempel te geraken. Het wordt een reis vol gevaren: ze komen oog in oog te staan met honderden krijgers en moeten zich wapenen tegen natuurrampen…

 

‘Het eerste deel van de stipreeks ‘Het Rijk’ smaakt meteen naar meer.

‘Het seizoen der demonen’ bevat pareltjes van tekeningen van de hand van Boiscommun en een fantastisch verhaal van Runberg dat boeit van begin tot einde. Sciencefiction van het hoogste niveau! Wat ons betreft: zeker de moeite waard om dit eerste deel van deze gloednieuwe reeks aan te schaffen.

Dit jaar verschijnt er nog het tweede deel, nadien volgt er één album per jaar.

 

ISBN 9789055819447 - Softcover - 56P - Prijs:  € 7,95 - Uitgeverij: Le Lombard