Boekrecensie: Het Oor van Malchus - Pieter Aspe


Het zijn rustige weken sinds jaren voor hoofdinspecteur Van In en zijn medewerkers. Tot er de melding binnen komt dat er een naakte vrouw werd aangetroffen in het Pastoor Vanhaeckeplantsoen.


Het vinden van een naakte vrouw is helemaal geen zaak voor Van In. Toch wekt het zijn nieuwsgierigheid op en wil hij de zaak onderzoeken. Het is tenslotte ook komkommertijd van hem.


Voor Achilles Beirens is het helemaal geen komkommertijd. Achilles is nog maar twee maanden in dienst bij de politie en beleeft de tijd van zijn leven. Hij mag heel onverwachts mee op onderzoek met hoofdinspecteur Pieter Van In en inspecteur Guido Versavel. Een droom voor elke beginnende inspecteur!


De naakte vrouw blijkt de knappe Parisienne Berthe Courrière te zijn. Tijdens de ondervraging merkt Pieter Van In op dat Berthe een tatoeage, een klein pentagram,  op haar onderarm heeft. Berthe heeft de nacht doorgebracht bij Maxime Corneille, een rijke onderneming dankzij de erfenis van zijn vader. Wat er gebeurd is bij Maxime Corneille en waarom ze uiteindelijk naakt in het Pastoor Vanhaeckeplantsoen terecht kwam is zelfs voor haar een raadsel.


Niet veel later wordt de bekende charmezanger Lex Luton vermoord aangetroffen. Het blijkt het begin te zijn van een reeks aanslagen, die heel het land in rep en roer zetten. Van In en Versavel weten niet hoe ze deze zaak tot een goed einde moeten brengen en wanneer Hannelore Martens gegijzeld wordt, staan de speurders uit Brugge voor een bijna onoplosbare opdracht…

‘Het Oor van Malchus’ is een uitstekend boek van Pieter Aspe. Deze keer draait alles rond een radicale katholieke beweging die met terreuraanslagen de traditionele christelijke waarden in ere wil herstellen. Pieter Aspe weet met dit boek opnieuw een stuk realiteit in zijn verhaal te weven.

 

Met ‘Het Oor van Malchus’ levert auteur Pieter Aspe opnieuw een pareltje af, spanning verzekerd met deze zevenendertigste thriller van Vlaanderens meest gelezen auteur!

 

Het Oor van Malchus - ISBN: 9789022331101 - Paperback - 310 blz. - Prijs: € 21,99 - Uitgeverij: Manteau

 

Pieter Aspe is Vlaanderens best verkopende misdaadauteur. Zijn werk werd tot op heden in maar liefst 10 talen gedrukt en is sinds 2013 ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten. In 2015 werd Aspe NV opgericht, een nieuwe afdeling van uitgeverij Manteau waarin al zijn werk zal worden uitgegeven.

 

Ook dit jaar zal Pieter Aspe elke dag aanwezig zijn op de Boekenbeurs. Hij signeert zijn boeken op de stand van WPG Uitgevers.

Op zaterdag 31 oktober vindt De grote uitreiking van de Aspe Award plaats tussen 14.30 uur en 15.30 uur op het Rood Podium in Antwerp Expo.

 

Meer info over de Boekenbeurs op www.boekenbeurs.be