Boekrecensie: Het Gele Teken - Luxe editie -  Edgar P. Jacobs


Uitgeverij Dargaud is er een luxe-uitgave van ‘Het gele teken’, het stripalbum uit de reeks Blake en Mortimer uit de jaren vijftig, verschenen.

Het album van Edgar P. Jacobs is uitgebracht zoals het in het begin van de jaren vijftig in Kuifje Magazine verscheen, ‘Het gele teken’ verscheen vanaf 6 augustus 1953 veertien maanden lang in het populaire stripweekblad.

 

Het verhaal

De stad  Londen wordt geteisterd door ‘Het Gele Teken’. Er is een onbekende crimineel die overal waar hij toeslaat een grote, gele, omcirkelde M achterlaat. Wanneer de Britse kroonjuwelen gestolen worden uit de Tower of London worden Blake en Mortimer ingeschakeld om Scotland Yard met hun onderzoek te helpen…

‘Het gele teken’ is en uniek album. Dit stripverhaal is een echte collectors item en zal zeker begeerd worden door elke stripliefhebber. ‘Het gele teken’ van Edgar P. Jacobs is het bekendste verhaal in de reeks en werd door Belgische stripkenners bekroond tot stripalbum van de eeuw.

 

Dit unieke collector’s item is in beperkte oplage verschenen, slechts 750 genummerde albums, en bevat naast het verhaal, een uitgebreid dossier vol zeldzame of nooit eerder gepubliceerde documenten.

Ook staan er interessante weetjes in het boek, zo komen we o.a.te weten hoe de uiteindelijke cover van ‘Het Gele Teken’ tot stand is gekomen en dat de redactie van Kuifje het verhaal afkeurde omdat ze het meer voor volwassene vond.

Ook Edgar P. Jacobs kreeg het verwijt dat hij voor het weekblad een ongeschikte auteur was…de vele fans dachten daar echter anders over!

 

Het Gele Teken - Edgar P. Jacobs - ISBN: 9789067370820 - Uitgeverij: Dargaud - Hardcover - 96P - Prijs:€ 79,95