Boekrecensie: De Al-Qaedaconnectie Deel 1 en 2 -     Rolf Österberg 


De Nederlands-Zweedse auteur Rolf Österberg heeft met ‘De Al-Qaedaconnectie’ een literaire thriller in twee delen geschreven.

 

‘De Al-Qaedaconnectie -Deel 1 en Deel 2’ zijn verschenen bij Celtica Publishing (CPR).

 

In ‘De Al-Qaedaconnectie -Deel1' maken we kennis met Fahjeed Rashwan, een Saoedi van geboorte en sinds zijn zeventiende een genaturaliseerde Brit. Fahjeed, in het geheim fanatiek aanhanger van Al Qaeda, heeft een plan bedacht om het menselijk brein te manipuleren en reist naar Pakistan om Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Osama Bin Laden, zijn plan voor te leggen.

 

Om zijn plan te doen lukken reist Rashwan naar Beiroet en Amman om er twee ‘medewerkers’ te ronselen. Twee mannen die tegen wil en dank moeten meewerken aan het plan van de Al-Qaedaterrorist.

 

In Nederland is Cas van Daelen analist bij het bureau Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Hij krijgt de opdracht van zijn baas Wiebe van der Laan uit te zoeken of de islamisering in Nederland toeneemt. Mede door deze opdracht leert hij de knappe Rejhana Vergeer kennen, een Nederlandse die vroeger Corrie heette en zich tot de islam heeft bekeerd. Cas ziet  Rejhana wel zitten, alleen vindt hij het jammer dat ze is bekeerd tot de islam.

 

Tijdens een lezing over fundamentalisme in Nederland ontmoet Cas voormalig hoofdinspecteur en docent op de politieacademie in Apeldoorn Hans Buurman. Hans heeft bedenkingen bij de drie ongevallen, die tegelijkertijd verspreid over de wereld hebben plaatsgevonden. Buurman denkt dat de terreurorganisatie Al-Qaeda iets te maken heeft met deze aanslagen.

 

Wiebe van der Laan en Cas van Daelen onderzoeken samen met de voormalige hoofdinspecteur de aanslagen, en al gauw worden de Mossad, de Israëlische geheime dienst,  en de CIA hierin betrokken.

En dan wordt er een moordaanslag op Hans Buurman gepleegd…

 


In ‘De Al Qaedaconnectie - Deel  2’ gaat het verhaal verder. Over de inhoud ga ik niet veel vertellen om het verhaal niet te veel te verklappen.

 

Het tweede boek start wanneer de Mohammeds Warriors, een nog onbekende groepering, een aanslag in Roosendaal pleegt.

 

Politie-officier Hans Buurman, NCTB-medewerker Cas van Daelen en Mossadanalist Albert Kooistra doen er alles aan om meerdere aanslagen te voorkomen en proberen uit te zoeken wie de leider is van de Mohammeds Warriors.

 

Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Osama bin Laden, wil tot het uiterste gaan om zijn plannen tot een goed einde te brengen. Zal hij zijn duivels plan kunnen uitvoeren? Krijgt Nederland de ene terroristische aanslag na de andere te verwerken? En hoe zou het zijn met de relatie tussen Cas van Daelen en de moslima Rejhana?

 

‘De Al-Qaedaconnectie’ is een zeer goede thriller, uitgebracht in twee delen. Österberg heeft het in zijn boek over de toenemende islam in Nederland en over de neveneffecten die dat teweeg brengt, zoals het extremisme. Het boek laat ons via het verhaal van Fahjeed Rashwan zien hoe de terroristen te werk gaan en het verhaal van Rejhana leert ons de goede gewoontes van de islam. Want niet elke moslim of moslima is een terrorist.

 

De Auteur heeft met ‘De Al Qaedaconnectie’ een fantastische thriller geschreven vol spanning en met een goed plot. De verschillende verhaallijnen zijn goed te volgen en de thriller is zo geschreven alsof het lijkt dat je er als lezer middenin het verhaal zit.

 

Rolf beschrijft de activiteiten van terroristen zo precies en gedetailleerd, je voelt zo dat hij zich zeer goed geïnformeerd heeft en weet waarover hij schrijft. Het verhaal is zowel vanuit het perspectief van de Al-Qaedaterroristen en hun plannen als over het terreurbestrijdingsteam geschreven.

 

Slotconclusie: ‘De Al-Qaedaconnectie' is een verslavend boek, het verhaal is goed opgebouwd en leest als een trein.

Wat De Boekenkast betreft: een *****sterren boek dat zeker een aanrader is!

 

De Al-Qaedaconnectie deel 1'- auteur: Rolf Österberg - ISBN 9789491300233 - 368 pagina's - Uitgeverij: CPRomance

 

De Al-Qaedaconnectie deel 2'- auteur: Rolf Österberg - ISBN: 9789491300271- 384 pagina's - Uitgeverij: CPRomance

 

Deze twee boeken zijn te koop bij CPRomance voor € 25,00 

Klik HIER voor meer info