Boekrecensie: BINK - Nathalie Kokke


In ‘Bink’ van auteur Nathalie Kokke maken we kennis met de 50-jarige Bink Santillian uit Los Angeles. Bink is zwerver die verslaafd is aan drank en drugs en die zich prostitueert om zijn verslavingen te kunnen bekostigen. Verder vecht Bink al jaren tegen de demonen in zijn hoofd.

 

Het liep voor Bink al mis tijdens zijn jeugd, hij werd door zijn vader vernederd en misbruikt. Jaren later krijgt hij nog steeds fashbacks over zijn verschrikkelijke jeugdjaren.

 

Wanneer hij weer eens echt diep in de put zit, komt hij Hugh Shepard, een oude klasgenoot, tegen. Bink mag bij Hugh inwonen en deze laatste probeert het leven van Bink weer op de rails te krijgen, wat zeker niet gemakkelijk zal worden.

 

Maar kan Bink Hugh wel vertrouwen? Hij heeft al zoveel meegemaakt dat hij het moeilijk heeft om iemand te vertrouwen…

 

‘Bink’ is debuutroman van Nathalie Kokke. Het is een fantastisch geschreven boek over drugsverslaving en jeugdtrauma’s. een boek dat tot nadenken aanzet. Het verhaal van ‘Bink’ is soms hard, rauw en emotioneel, maar zo is nu eenmaal de realiteit voor iemand die een leven leidt vol drugs, drank en seks.

Het meeslepende verhaal van Bink Santillian is er eentje dat blijft nazinderen, zeker de moeite waard om te lezen!


Nathalie Kokke (1986) is geboren en getogen in het Brabantse Sint Willebrord. Al vanaf jonge leeftijd bleek creativiteit haar grootste passie te zijn: het illustreren werd haar met de paplepel ingegoten en haar ouders spoorden haar ook aan om te schrijven. Wat begon met het pennen van korte verhalen en strips, veranderde langzaamaan in het uitwerken van haar debuutroman: Bink.

 

Nathalie haalt haar inspiratie uit haar andere interesse: psychologie. Door het bestuderen van het gedrag en het innerlijk van mensen, heeft ze een bijzonder goed inlevingsvermogen ontwikkeld. Ze schrijft dan ook het liefst vanuit het ik-perspectief.

 

Toen Nathalie het manuscript van Bink instuurde, meldde zij direct dat zij de stichting Het Vergeten Kind een warm hart toedroeg. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben. De hulp en warmte die deze stichting biedt, had het leven van Bink een stuk eenvoudiger gemaakt - als hij in Nederland had gewoond wel te verstaan. Dat doet hij niet, Bink groeit op in de Verenigde Staten.

 

CPR steunt de stichting Het Vergeten Kind

Ook CPR is begaan met het lot van “vergeten kinderen”, net als Nathalie wil zij hen juist niet vergeten. Daarom zal de uitgeverij een donatie doen van € 250,= voor iedere 500 exemplaren van Bink die verkocht worden.

 

ISBN: 9491300326 - Paperback - 394 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: CPRomance

 

HIER vindt u meer info