Boekenweek van 19 - 26 maart met Esther Gerritsen en David van Reybrouck in hoofdrol 


Voorjaar betekent: Boekenweek in Vlaanderen en Nederland. Dit jaar spelen Esther Gerritsen en David Van Reybrouck een hoofdrol. En ontmoeten tal van auteurs in beide landen hun lezers.

Het Boekenweekgeschenk krijg je bij de boekhandel cadeau als je 12,50 euro aan boeken besteedt in de deelnemende boekhandel. Bovendien kun je met het Boekenweekgeschenk ook gratis naar een voorstelling van Uitgelezen in Gent of Hasselt. Info en reservatie op www.boekenweek.be.

 

Vanaf dit jaar kan de klant van de boekhandel in Vlaanderen ook het Boekenweekessay aanschaffen voor 2,50 euro.

 

Broer - Boekenweekgeschenk

 

Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf, krijgt een telefoontje van haar broer. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft... In Broer staat, net als in veel Gerritsens romans, familie centraal. De onderlinge verhoudingen tussen familieleden maken het voor haar mogelijk, alles te laten zien wat er tussen karakters moet gebeuren. Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat.

Zink – Boekenweekessay

 

Nederland, België en Duitsland hebben meer dan een eeuw lang een gemeenschappelijk buurland gehad: Neutraal- Moresnet, een volkomen vergeten ministaatje dat nu tot Duitstalig België behoort maar van 1815 tot 1918 een eigen vlag, eigen bestuur, eigen rijkswacht (één veldwachter), eigen postzegels (twee weken geldig) en eigen nationaal volkslied had (in het Esperanto nog wel). Het was drieënhalve kilometer groot. Men vond er zink, stokerijen, cabaretten, bordelen, smokkelaars, filantropen en bossen.

 

In Zink traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van dit vergeten landje. Meer dan een accident d’histoire roept het vragen op naar geschiedenis, herinneren, grenzen en landen. Het resultaat is een prachtige ode aan een vergeten buitenland.

Uitgelezen en Vice Versa - auteurs live on stage

 

Esther Gerritsen en David Van Reybrouck zijn te gast op Uitgelezen in Gent en Hasselt. En in een 

aantal boekhandels ontmoeten Vlaamse lezers en Nederlandse auteurs elkaar. 

 

19 maart 14u – Niña Weijers – Fnac Antwerpen

21 maart 20u – David Van Reybrouck – Boekhandel De Reyghere - Brugge

22 maart 20u – David Van Reybrouck te gast in Uitgelezen – Vooruit - Gent 

23 maart 20u – Kader Abdolah – Boekhandel Theoria - Kortrijk

24 maart 20u – Daan Heerma van Voss – Boekhandel Salvator - Mechelen

24 maart 20u – David Van Reybrouck – Boekhandel ’ t Oneindige Verhaal – Sint Niklaas

24 maart 20u – Esther Gerritsen te gast in Uitgelezen – CC Hasselt 

25 maart 20u – P.F.Thomése – Boekhandel Malpertuis Genk

25 maart 20 u - Els Snick en David Van Reybrouck – Boekhandel Het Voorwoord Heist o/d Berg

25 maart 20 u – Esther Gerritsen – Boekhandel Letters & Co Deinze

26 maart 14u – Esther Gerritsen – Standaard Boekhandel - Antwerpen Schoenmarkt