De 79ste Boekenbeurs van 31 oktober tot 11 november in Antwerpen


André Vandorpe
André Vandorpe

Dinsdag 6 oktober werd het programma van de 79ste Boekenbeurs in Antwerpen voorgesteld.


Ook dit jaar verandert Antwerp Expo twaalf dagen lang in een paradijs voor boekenliefhebbers.

Verdeelt over vier hallen zijn er dit jaar 100 standhouders, 60.000 titels en meer dan 800 signeersessies en optredens van auteurs, illustrators en andere gasten.

 

Volgens André Vandorpe, directeur Boek.be, worden er ongeveer 160.000 bezoekers verwacht. “De herfstvakantie valt dit jaar volledig tijdens de Boekenbeurs. Daarom verwachten we meer bezoekers dan in 2014. “

De Boekenbeurs vindt dit jaar plaats van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november in Antwerp Expo, met drie nocturnes op dinsdag 3, donderdag 5 en dinsdag 10 november.


Dimitri Leue

Boeken voor kinderen en jonge lezers krijgen dit jaar de volle aandacht. Alle activiteiten die met kinder- en jeugdliteratuur te maken hebben, dragen het label Volwassenen Toegelaten’.

Tijdens de komende herfstvakantie worden de jonge bezoekers én hun familie verwend door curator Dimitri Leue.

Fintro Literatuurprijs

De Gouden Boekenuil, Vlaanderens belangrijkste literaire prijs, zal vanaf heden door het leven gaanals de Fintro Literatuurprijs.


Kathleen Cools wordt de nieuwe voorzitter van de vakjury,met als voorzitter van de Lezersjury Adil El Arbi. Die zoekt honderd lezers om in de Lezersjury te zetelen.


Lara Taveirne wint met De kinderen van Calais de Debuutprijs 2015

Luk Lemmens, gedeputeerde Cultuur van Provincie Antwerpen, maakte ook de winnaar van de Debuutprijs bekend. De eer viel dit jaar  32-jarige Lara Taveirne uit Brugge te beurt. Lara kreeg de prijs voor haar boek ‘De kinderen van Calais’.

Taveirne krijgt de prijs ter waarde van 6.200 euro overhandigd op de officiële opening van de Boekenbeurs op 30 oktober, dankzij de steun van de Provincie Antwerpen. De jury van de Debuutprijs 2015 was samengesteld uit Geert Bouckaert, Joost Houtman (voorzitter), An Leenders en Gert Brouns. Ze lazen negen literaire romans, allemaal eerstelingen die verschenen in 2014.


Alle info over de 79ste Boekenbeurs vindt u op www.Boekenbeurs.be