Boekrecensie: Gestrand - Mariëtte Middelbeek


Mariëtte Middelbeek heeft met ‘Gestrand’ opnieuw een prachtige roman geschreven. ‘Gestrand’  is na ‘Single & Sexy’, ‘Turbulentie’, ‘Status OK’, ‘Crash’ en ‘Moederhart!  haar zesde boek.


Het verhaal

De 35-jarige Laura van Driel leeft gescheiden van haar man Jochem. Die had al jaren een relatie met een andere vrouw en wanneer hij besliste om te scheiden stortte Laura haar leven in.  Ze bleef achter met haar zoons  Rick (6) en Tim (4).


Op reis gaan zonder partner haat Laura het meeste. Maar haar kinderen willen zo graag op vakantie gaan en ze besluit een reis te boeken naar Turkije.


Het belooft een luxe vakantie, 10 dagen all-inclusive, te worden voor Laura, Rick en Tim. Maar de start begint al dramatisch. Het vliegtuig moet een onverwachte tussenlanding maken en heeft een enorme vertraging opgelopen en landt pas na middernacht in Antalya.


Na een vermoeiende reis kan eindelijk de vakantie beginnen voor Laura en de twee kinderen. Rick en Tim amuseren zich te pletter en ook Laura oogt ontspannender als tevoren.


Maar dan krijgt Laura aandacht van Arjen. Ze wijst hem af omdat Arjen een getrouwd man is. Laura moet niets hebben van getrouwde mannen die hun vrouw bedriegen. Of doet ze zichzelf daarmee tekort?


‘Gestrand’ is een goed geschreven boek. Een prachtig en uit het leven gegrepen  verhaal. ‘Gestrand’ is een boek dat gemakkelijk leest, een boek dat je het liefst in één ruk uitleest.


ISBN: 9789460681752 | Prijs: €12,50 | Uitvoering: Paperback |144 blz.| Uitgeverij: Marmer


De auteur

Mariëtte Middelbeek (1983) is journaliste en auteur. Ze debuteerde in 2009 met Single & Sexy. Met het door de critici bejubeldeTurbulentie zette ze eind 2009 een tweede serieuze stap in haar carrière als schrijfster. Daarna verschenen Status OK, Crash enMoederhart.


In 2014 bedacht ze een serie jeugdthrillers voor meisjes van 11-14 jaar. Zowel Strandwacht als Ooggetuige werden lovend ontvangen en haalden meerdere drukken.


Als journaliste en auteur werkt ze ook aan een serie boeken over mensen die werken in beroepen waar het er nog wel eens stevig aan toe gaat. Zo verscheen in 2009 het boek Verhalen uit de ambulance, in 2010 de uitgave Redders langs de kust en in 2013 Verhalen uit het kinderziekenhuis.