Dirk Verhofstadt in gesprek met Etienne Vermeersch


Op 9 november ging in de Blauwe Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen Dirk Verhofstadt in gesprek met Etienne Vermeersch.
Aanleiding van het gesprek was het nieuwste boek van Dirk Verhofstadt met als titel 'Atheïsme als basis voor moraal'. Dirk en Etienne voerden een heel interessant gesprek over atheïsme.

 

In de loop van de geschiedenis is de mens erin geslaagd om de aardrijkskunde, de geneeskunde, de wiskunde, de scheikunde, de natuurkunde en de astronomie te ontdoen van religieuze dogma’s. Dat gebeurde nadien ook met het recht en de biologie. Het wordt hoog tijd om nu de ethiek los te koppelen van religieuze ballast.

 

 

Vandaar dit pleidooi voor atheïsme als basis voor de moraal. Dat betekent niet dat mensen ongelovig moeten worden. Elke mens gelooft wat hij wil, maar niemand mag zijn of haar geloof opdringen aan een ander.

 

Dirk Verhofstadt toont in zijn boek aan dat de basis van de moraal niet stoelt op godsdienstige bepalingen maar op de rede en dat de wereld daardoor menselijker en dus beter wordt.

 

ISBN: 9789089242563 - Paperback - 280 blz. -  Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Houtekiet

Klik hier voor meer info