Suske en Wiske als jongvolwassenen in nieuwe stripreeks 'Amoras'


Vrijdag 3 mei werd de nieuwe stripreeks ‘Amoras’, met Suske en Wiske als jongvolwassenen, voorgesteld in Antwerpen. Het waren hoofdredacteur Strips bij WPG Johan De Smedt en brandmanager Ellen Van Schaik die de langverwachte nieuwe reeks mochten voorstellen.

 

Na 70 jaar en met de viering van de 100ste verjaardag van de geboortedag van bedenker Willy Vandersteen is er met Amoras een nieuwe bijzondere reeks gelanceerd.

Het is een spin-off van de originele reeks, waarin de striphelden uit hun kinderschoenen zijn ontgroeid. Tekenaar Charel Cambré en scenarist Marc Legendre experimenteerden, met de goedkeuring van Standaard Uitgeverij en de erfgenamen van Willy Vandersteen, met deze saga als resultaat.

 

Tekenaar Charel Cambré: “Toen ik het idee voorstelde aan de uitgeverij en Leen Vandersteen, waren die meteen super-enthousiast. Wiske is in Amoras een aantrekkelijke jonge vrouw met lange blonde haren. Suske is nu een volwassen man die al eens vloekt, wie doet dat nu niet als jongvolwassenen?  De reeks is bedoeld voor deze groep lezers, de generatie die zich te oud voelt voor de rode Suske en Wiske-reeks en te jong is voor nostalgie.”

 

Amoras is een nieuwe stripreeks in een donkere wereld met een andere Suske en Wiske, maar wel trouw aan de visie en fantasie van hun geestelijke vader Willy Vandersteen.  De verhalen zijn rijper, rauwer en ruiger en zijn bedoeld voor de iets oudere lezers.

De reeks omvat 6 verhalen die in de loop van de volgende jaren verschijnen. Het eerste verhaal verschijnt op 8 mei 2013, het tweede volgt op 6 november 2013.

 

Scenarist Marc Legendre: “Suske en Wiske zijn stripfiguren die je al je hele leven kent. In de gedachten van elk kind leven die ook echt. Van het moment dat ik zelf strips begon te maken, moest ik erg mijn best doen om die niet op Suske en Wiske te doen lijken, want dan was het plagiaat. Dus eindelijk kon ik de dingen doen doe ik al lang wou. Ik mocht zelf Vlaanderens beroemdste striphelden avonturen laten beleven, en ik vind dat fantastisch!”

 

Het verhaal

Met één foute druk op de knop flitst Lambik Suske en Wiske richting het eiland Amoras in 2047. Suske komt terecht in de jungle en ontmoet de mysterieuze Jérusalem. Wiske valt in handen van de eeuwige vijand Krimson en moet vechten voor haar leven. Lambik, Sidonia en Jerom blijven verweesd achter.

 

Amoras heeft ook een eigen song. Maya’s Moving Castle brengt "When you wish upon the stars (Amoras)", geschreven en gecomponeerd door Anne-Sophie Claeys, Frank Duchêne en Yannic Fonderie.

 

Amoras - Album 1 Suske - ISBN 978 90 02 25437 6 - 56 blz. - Prijs: € 6,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Klik hier voor meer info